Banner-1

Normalno otvoreni i normalno zatvoreni tip i izbor pneumatskih ili hidrauličkih pokretača

Postoje dvije vrste pneumatskih aktuatora s jednostrukim djelovanjem: normalno otvoreni i normalno zatvoreni.U kojem slučaju treba koristiti normalno otvoren tip, a u kojem slučaju normalno zatvoren tip?

Normalno otvoren: ventil se otvara pod pritiskom opruge kada se izgubi zrak;ventil je zatvoren pod pritiskom komprimiranog zraka kada je zrak unutra.

Normalno zatvoreno: ventil je zatvoren pod pritiskom opruge kada se izgubi zrak;ventil se otvara pod pritiskom komprimiranog zraka kada je zrak unutra.

Stoga, kada biramo pogon s jednostrukim djelovanjem, trebamo odabrati tip prema stvarnim radnim uvjetima.Kada se izgubi izvor zraka i dogodi se hitan slučaj, pneumatski aktuator s jednostrukim djelovanjem može se automatski resetirati kako bi se smanjila opasnost, dok dvostruki aktuator općenito nije lako resetirati.

Pneumatski aktuatori s jednostrukim djelovanjem općenito se dijele na normalno otvorene i normalno zatvorene tipove.

Normalno otvoren: zatvoreno kod ventilacije i otvoreno kod otplinjavanja.

Normalno zatvorenog tipa: otvoriti kod ventilacije i zatvoriti kod otplinjavanja.

Općenito, koristi se više cilindara s dvostrukim djelovanjem, a cilindri s dvostrukim djelovanjem nemaju opruge, pa je cijena niža od cijene pneumatskih aktuatora s jednostrukim djelovanjem.

aktuatori1


Vrijeme objave: 8. srpnja 2022